Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Wij hebben gekozen voor besengek currypasta – deze wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de koriander en pinda's voor een ware smaaksensatie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
150 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
250 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn • Pers de knoflook of snijd fijn.
• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.
• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.
• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.