Indonesische curry-noedelsoep
Indonesische curry-noedelsoep

Indonesische curry-noedelsoep

Met verse koriander en pinda's

Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Wij hebben gekozen voor besengek currypasta – deze wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de koriander en pinda's voor een ware smaaksensatie.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode peper

½ unit

Knoflookteen

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(May be present Celery)

50 g

Besengek-currypasta

(Contains Gluten, Milk, Celery)

150 milliliters

Kokosmelk

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3155 kJ
Calories754 kcal
Fat54 g
Saturated Fat24.3 g
Carbohydrate51 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein16 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn • Pers de knoflook of snijd fijn.

Roerbakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.

Pruttelen
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

Serveren
4

• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.