Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

De oorsprong van dit gerecht ligt in Indonesië. Ajam besengek is een Indonesisch recept met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Maar jij maakt hem deze week met victoriabaars klaar. Je bakt de currypasta eerst kort. Zo komen alle smaken van vrij en zorgt deze curry voor een echte smaakexplosie.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Venkel

100 gram

Sperziebonen

75 ml

Kokosmelk

85 gram

Zilvervliesrijst

50 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2962 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Verwijder de zaadlijsten.
2

Snijd het topje van de rode peper en verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te rollen. Snijd de peper vervolgens in ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Roer de kokosmelk door (zie tip).

3

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en sperziebonen toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Leg de victoriabaars op de curry en dek de pan af.
5

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, dek af en laat 12 minuten zachtjes koken. Breng de curry halverwege op smaak met de sojasaus, peper en zout. Leg daarna de victoriabaars op de curry en dek de pan weer af voor de resterende 6 minuten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de rijst en de viscurry over de borden. Garneer met de overige rode peper.