Een ‘tagliata’ bestaat uit sneetjes kortgebakken rundvlees, geserveerd op sla, afgewerkt met schilfers echte parmezaanse kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Doradefilet
½ stuk(s)
Kogelbiefstuk
40 gram
Rucola
45 gram
Spaghetti
½ bol(len)
Burrata
½ stuk(s)
Vleestomaat
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
½ takje(s)
Verse rozemarijn
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
2 el
Olijfolie
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano met een grove rasp.
Tip: Het beste kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Meng in een grote kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en bestrijk beide kanten met de balsamicodressing. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?
Leg 1/3 van de rucola op een groot bord. Snijd de vleestomaat in plakken en leg op de rucola. Scheur de burrata in stukken en verdeel over de tomaat. Scheur het basilicum in stukjes boven de burrata en besprenkel met olijfolie, peper en zout naar smaak.
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de citroen in dunne plakjes. Leg de vis in een ovenschaal en wrijf in met peper, zout en 1/2 el olijfolie per persoon aan beide kanten. Leg de vis met de huid naar beneden in de schaal. Leg per persoon: 1/2 rozemarijntakje en 3 citroenplakjes op de vis en bak 10 minuten onderin de oven. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit 1 el roomboter per persoon in en wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de spaghetti, de helft van de parmigiano reggiano, de overige knoflook en per persoon: 2 el kookvocht en 1/2 tl vers gemalen zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar, tot de kaas gesmolten is.
Tip:
Snijd de kogelbiefstuk in plakjes. Verdeel de overige rucola over een groot bord. Leg de biefstukplakjes bovenop de rucola. Bestrooi met de overige parmigiano reggiano en besprenkel met de balsamicocrème. Leg de gegrilde aubergine op een groot bord. Serveer de dorade, tagliata di manzo, salade caprese, pasta en de aubergine in het midden van de tafel - Italian style!
Tip: Ipv Eet smakelijk -> Buon appetito!