Italiaanse apéro
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Passata

30 gram

Leccino-olijven

20 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Kappertjes

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse basilicum en oregano

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Ricotta

130 gram

Taleggio

1 stuk(s)

Citroen

1 bol(len)

Buffelmozzarella

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2225 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten20.1 g
Zout1.4 g

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Voeg toe aan een bakplaat met bakpapier. Voeg 2 el olijfolie en 1 tl zout toe en meng goed. Bak de aubergine 20 - 25 minuten in de oven. 
  • Snijd de ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Hak de olijven.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de passata, kappertjes en olijven toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de aubergine toe en laat nog 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Hak de peterselie grof. Garneer de caponata met de peterselie. 
2
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal. Voeg 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Bak 15 - 20 minuten. 
  • Snijd de verse oregano en basilicum fijn. Voeg de burrata, crème fraîche en verse kruiden toe aan een kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
  • Garneer met de helft van de cherrytomaten. 
3
  • Snijd de broodjes in 4 sneetjes per broodje en bak 5 - 8 minuten in de oven. 
  • Verdeel de ricotta over de ciabatta. Garneer met de overige cherrytomaten. 
  • Rasp de citroen. Garneer de bruschetta met de citroenrasp. 

 

-> misschien ook bruschetta met taleggio? @Saar, wat denk jij? 

4
  • Snijd de tomaten in plakken. 
  • Snijd de buffelmozzarella in stukken. 
  • Verdeel de tomaten en mozzarella om en om op een serveerschaal. 
  • Garneer de caprese met de verse basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. 
5
6