Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika

Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika

Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. Het combineert heel goed met de romige buffelmozzarella.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele paprika

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Passata

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2678 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels3 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Instructies

Voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.

Courgette bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.

Pizza beleggen
4

Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.

Pizza beleggen
5

Bak de platbroodpizza op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat de kaas even smelten."

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.