Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. Het combineert heel goed met de romige buffelmozzarella.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
½ unit
Gele paprika
65 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
100 milliliters
Passata
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn.
Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.
Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.
Bak de platbroodpizza op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat de kaas even smelten."
Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.