Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika
Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika

Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika

Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. Het combineert heel goed met de romige buffelmozzarella.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

½ unit

Gele paprika

65 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

100 milliliters

Passata

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2678 kJ
Calories640 kcal
Fat31 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate60 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber3 g
Protein27 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.

Courgette bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.

Pizza beleggen
4

Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.

Pizza beleggen
5

Bak de platbroodpizza op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat de kaas even smelten."

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.