Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. De romige buffelmozzarella maakt het helemaal af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Gele paprika
65 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 ml
Passata
1 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Volkoren platbrood
(Bevat Gluten)
25 gram
Belegen kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde oregano
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn.
Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 – 4 minuten.
Meng ondertussen de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de oregano.
Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie tip). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten (zie tip).
Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.