Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. De romige buffelmozzarella maakt het helemaal af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
½ unit
Gele paprika
65 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
100 milliliters
Passata
1 teaspoon
Paprikapoeder
2 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
25 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn.
Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 – 4 minuten.
Meng ondertussen de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de oregano.
Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie tip). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten (zie tip).
Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.