Met deze platbroodpizza zit jij snel aan tafel: de bereidingstijd is kort en doordat het brood al gebakken is, hoeft de pizza niet zo lang in de oven. Platbrood kom je in verschillende vormen over de hele wereld tegen. Van tortilla's in Mexico en naan in India tot roti in Suriname. Vandaag gebruik je platbrood als bodem voor je pizza. Je belegt de pizza rijkelijk met tomatensaus en frisse groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Gele paprika
65 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
1 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.
Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.
Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.
Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.