Italiaans geïnspireerde kippensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans geïnspireerde kippensoep

Italiaans geïnspireerde kippensoep

met parelgerst, basilicumcrème, kaas en spinazie

Wist je dat je van laurierblaadjes een thee kunt maken die de spijsvertering bevordert?

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Italiaanse groentemix

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Laurierblad

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2233 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten19.9 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten47.5 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels18.3 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee. 
Kip pocheren
2
  • Weeg de parelgerst af.
  • Voeg de bouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg het laurierblad, de parelgerst en de kipfilet toe. 
  • Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de soep.
Soep koken
3
  • Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de soep en laat nog 10 - 15 minuten koken met deksel op de pan.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Trek de kip in kleinere stukjes met je handen of twee vorken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het laurierblad uit de soep. Verdeel de soep in een diep bord en garneer met de geplukte kipfilet, de basilicumcrème en de kaas.