Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
40 gram
Bruschettadip
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Dunne frieten
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de helft van de tomaat en de mozzarella in plakjes en de andere helft in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten, keer om, beleg met de plakken mozzarella en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten. Haal de burger uit de pan en leg apart.
Voeg per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met ui en roer nog 1 minuut goed door. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.
Weetje: Ui is een goede bron van vitamine C, wat weer helpt bij het ondersteunen van ijzeropname.
Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el kruidenolie per persoon, peper en zout. Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de rest van de kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.
Beleg het broodje met een deel van de courgette, de tomatenplakken, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de bruschettadip. Meng in een kom de tomatenblokjes, de courgette en de mozzarellablokjes met de dressing.
Verdeel de frieten over de borden en rasp de kaas erboven met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.
Tip: Heb je kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.