Italiaanse stijl cheeseburger
Italiaanse stijl cheeseburger

Italiaanse stijl cheeseburger

met bruschettadip en frietjes met Parmigiano Reggiano

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergens:
Rye
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

40 g

Bruschetta spread

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

250 g

French fries

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5720 kJ
Calories1367 kcal
Fat77.1 g
Saturated Fat27.9 g
Carbohydrate111.1 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein51.6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de helft van de tomaat en de mozzarella in plakjes en de andere helft in blokjes.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten, keer om, beleg met de plakken mozzarella en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten. Haal de burger uit de pan en leg apart.

Kruidenolie maken
3

Voeg per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met ui en roer nog 1 minuut goed door. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.

Weetje: Ui is een goede bron van vitamine C, wat weer helpt bij het ondersteunen van ijzeropname. 

Courgette bakken
4

Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el kruidenolie per persoon, peper en zout. Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de rest van de kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.

Broodje beleggen
5

Beleg het broodje met een deel van de courgette, de tomatenplakken, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de bruschettadip. Meng in een kom de tomatenblokjes, de courgette en de mozzarellablokjes met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en rasp de kaas erboven met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak. 

Tip: Heb je kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.