Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
200 gram
Italiaanse groentemix
100 gram
Passata
20 gram
Geraspte pecorino DOP
5 gram
Verse bladpeterselie
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Witte langgraanrijst
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon 2 minuten.
Voeg de groentemix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata en per persoon: 25 ml water en 1/4 groentenbouillonblokje toe aan de wok of hapjespan. Laat 5 - 7 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
Tip: Je kunt het pak passata ook een klein beetje uitspoelen en hiervan 25 ml water nemen per persoon. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.
Halveer de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 8 - 10 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!
Meng de rijst en de helft van de pecorino door de groenten. Verdeel de tomatenrijst met groenten over de borden. Leg de gehaktballetjes erop. Garneer met de bladpeterselie en de overige pecorino.