Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen
Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

met pecorino en gebakken groenten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Beef & pork meatballs

200 g

Italian vegetable mix

100 g

Passata

20 g

Grated Pecorino DOP

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Garlic

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories849 kcal
Energy (kJ)3554 kJ
Fat41 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate76 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon 2 minuten.

Groenten bakken
2

Voeg de groentemix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata en per persoon: 25 ml water en 1/4 groentenbouillonblokje toe aan de wok of hapjespan. Laat 5 - 7 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Je kunt het pak passata ook een klein beetje uitspoelen en hiervan 25 ml water nemen per persoon. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.

Gehaktballetjes bakken
3

Halveer de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 8 - 10 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!

Serveren
4

Meng de rijst en de helft van de pecorino door de groenten. Verdeel de tomatenrijst met groenten over de borden. Leg de gehaktballetjes erop. Garneer met de bladpeterselie en de overige pecorino.