Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Kastanjechampignons
0.38 stuk(s)
Paksoi
100 gram
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
2 el
Zonnebloemolie
500 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder of geen sojasaus en/of bereid 500 ml bouillon met 3/4 bouillonblokje in plaats van een hele.
Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.
Tip: Voor een mildere gembersmaak snijd je de gember niet fijn maar in plakken, die je er vlak voor serveren weer uithaalt.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
Tip: Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.
Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.
Verdeel de soep over de soepkommen.
Tip: Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en heel smaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groente in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes.