Japanse noedelsoep met kipfilet
Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family
One-Pot Dish
Eat Me First
Allergens:
Gluten
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

125 g

Chestnut mushrooms

0.38 piece

Pak choi

100 g

Chicken breast strips in Japanese-style marinade

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Sunflower oil

500 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories510 kcal
Energy (kJ)2132 kJ
Fat27 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate35 g
Sugar4 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein29 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Peeler
Wok

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder of geen sojasaus en/of bereid 500 ml bouillon met 3/4 bouillonblokje in plaats van een hele.

Snijden
2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Tip: Voor een mildere gembersmaak snijd je de gember niet fijn maar in plakken, die je er vlak voor serveren weer uithaalt.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Tip: Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.

Tip: Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en heel smaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groente in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes.