Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met knoflookrijst, sojabonen, chioggiabiet en furikake

Speciaal ingrediënt in je box! De chioggia biet, ook wel bekend als snoepbiet, is een bijzondere variant van de biet en is afkomstig uit de Italiaanse stad Chioggia.

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Soja
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sushirijst

½ stuk(s)

Paksoi

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

⅓ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Chioggiabiet

Zelf toevoegen

175 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Zoutarme] sojasaus

30 ml

Water voor saus

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2752 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels5.5 g
Eiwitten32.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng 175 ml water per persoon, afgedekt, aan de kook in een pan met deksel. Voeg de juiste hoeveelheid sushirijst toe, zet het vuur laag zodat het zachtjes kookt en laat 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en bewaar de stelen en groene bladeren apart van elkaar. Snijd de biet in dunne plakjes en meng in een kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout.

Kipgehaktballetjes maken
3

Meng in een tweede kom het gehakt met de ui, peper en zout. Draai 3 - 4 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit de helft van de sesamolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. 

 

Groenten bakken
4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de paksoi en de sojabonen toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit, maar laat de groenten in de pan tot serveren.

Saus maken
5

Voeg de sojasaus en per persoon: 2 el water en 1/2 el honing toe aan de koekenpan met gehaktballetjes. Verhit het geheel al roerend nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Voeg 1 1/2 el vocht van de biet per persoon bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen. Leg de paksoi, sojabonen en gehaktballetjes erop. Giet de overige soja-honingsaus over de gehaktballetjes en de groenten. Leg de zure biet erbij. Garneer het gerecht met de overige sesamolie en de furikake.