Speciaal ingrediënt in je box! De chioggia biet, ook wel bekend als snoepbiet, is een bijzondere variant van de biet en is afkomstig uit de Italiaanse stad Chioggia.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken mince with Indonesian spices
1 piece
Garlic
75 g
Sushi rice
½ piece
Pak choi
50 g
Edamame
(Contains Soy)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
⅓ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
½ piece
Onion
½ piece
Candy cane beetroot
175 milliliters
Water
1 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
[Reduced salt] soy sauce
30 milliliters
Water for the sauce
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Breng 175 ml water per persoon, afgedekt, aan de kook in een pan met deksel. Voeg de juiste hoeveelheid sushirijst toe, zet het vuur laag zodat het zachtjes kookt en laat 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en bewaar de stelen en groene bladeren apart van elkaar. Snijd de biet in dunne plakjes en meng in een kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout.
Meng in een tweede kom het gehakt met de ui, peper en zout. Draai 3 - 4 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit de helft van de sesamolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de paksoi en de sojabonen toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit, maar laat de groenten in de pan tot serveren.
Voeg de sojasaus en per persoon: 2 el water en 1/2 el honing toe aan de koekenpan met gehaktballetjes. Verhit het geheel al roerend nog 2 - 3 minuten.
Voeg 1 1/2 el vocht van de biet per persoon bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen. Leg de paksoi, sojabonen en gehaktballetjes erop. Giet de overige soja-honingsaus over de gehaktballetjes en de groenten. Leg de zure biet erbij. Garneer het gerecht met de overige sesamolie en de furikake.