Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst

De woksaus met gember is een nieuw product in je box! Met deze saus geef je je gerecht op een snelle en eenvoudige manier nog meer smaak.

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Wortel

⅓ zakje(s)

Garam masala

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Appel

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Aardappelen

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)843 kcal
Energie (kJ)3529 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten115 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.2 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hoge kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Schil de appel en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom de appel met de bouillon en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.

Curry maken
2

Snijd ondertussen de wortel in plakken van 1/2 cm en de aardappel in blokjes van 1 - 2 cm. Voeg de bloem, de garam masala en de kerriekruiden toe en bak al roerend tot de kruiden beginnen te geuren. Blus de pan af met de bouillon, de rodewijnazijn en de woksaus met gember. Voeg de wortel en aardappel toe en kook het geheel, afgedekt, 14 - 15 minuten. Roer regelmatig goed door.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei)

Rijst koken
3

Kook de rijst 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.

Serveren
4

Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry ernaast. Garneer de curry met de mangochutney en leg de schnitzel over de curry.