Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst

De woksaus met gember is een nieuw product in je box! Met deze saus geef je je gerecht op een snelle en eenvoudige manier nog meer smaak.

Allergens:
Celery
Mustard
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¾ piece

Onion

¾ piece

Carrot

⅓ sachet(s)

Garam Masala

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

¼ piece

Apple

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 g

Potatoes

75 g

Jasmine rice

1 piece

Pork Wiener schnitzel

20 g

Mango chutney

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

150 milliliters

Low sodium chicken stock

½ teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories843 kcal
Energy (kJ)3529 kJ
Fat25 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate115 g
Sugar25 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid
Stick Blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Schil de appel en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom de appel met de bouillon en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.

Curry maken
2

Snijd ondertussen de wortel in plakken van 1/2 cm en de aardappel in blokjes van 1 - 2 cm. Voeg de bloem, de garam masala en de kerriekruiden toe en bak al roerend tot de kruiden beginnen te geuren. Blus de pan af met de bouillon, de rodewijnazijn en de woksaus met gember. Voeg de wortel en aardappel toe en kook het geheel, afgedekt, 14 - 15 minuten. Roer regelmatig goed door.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei)

Rijst koken
3

Kook de rijst 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.

Serveren
4

Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry ernaast. Garneer de curry met de mangochutney en leg de schnitzel over de curry.