Kaasschnitzel met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse dille & bieslook

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels12.8 g
Eiwitten19.3 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de krieltjes en snijd doormidden.
  • Hak de verse kruiden fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten.
  • Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Snipper de ui. Verhit per persoon: 25 ml water, 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is gesmolten.
  • Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 
Schnitzel bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
  • Meng ondertussen in een saladekom de verse kruiden met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise.
  • Meng de appel, komkommerblokjes en sla door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Leg 1 kaasschnitzel op elk bord.
  • Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en mayonaise naar smaak.
  • Verdeel de uiensaus over de salade.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.