De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Vegetarische kaasschnitzel
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse dille & bieslook
250 gram
Krieltjes
20 gram
Veldsla
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] mayonaise
30 ml
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
25 ml
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui. Verhit de wittewijnazijn en per persoon: 25 ml water en 1 tl suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
Meng ondertussen in een saladekom de verse kruiden met 1/2 el mayonaise per persoon en wittewijnazijn naar smaak. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Leg de kaasschnitzels op de borden. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en mayonaise naar smaak. Verdeel de uiensaus over de salade.