De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Veggie cheese schnitzel
(Contains Milk, Wheat, Barley, Rye May be present Soy, Mustard)
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Apple
5 g
Fresh dill & chives
250 g
Baby potatoes
20 g
Lamb's lettuce
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mustard)
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
30 milliliters
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
25 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui. Verhit de wittewijnazijn en per persoon: 25 ml water en 1 tl suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
Meng ondertussen in een saladekom de verse kruiden met 1/2 el mayonaise per persoon en wittewijnazijn naar smaak. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Leg de kaasschnitzels op de borden. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en mayonaise naar smaak. Verdeel de uiensaus over de salade.