Kaasschnitzel met gebakken krieltjes
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Tags:
Family
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Rye
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie cheese schnitzel

(Contains Milk, Wheat, Barley, Rye May be present Soy, Mustard)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

5 g

Fresh dill & chives

250 g

Baby potatoes

20 g

Lamb's lettuce

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

30 milliliters

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

25 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3344 kJ
Calories799 kcal
Fat37.7 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate91.9 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein19.4 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small sauce pan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Uiensaus maken
2

Snipper de ui. Verhit de wittewijnazijn en per persoon: 25 ml water en 1 tl suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Schnitzel bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin. 

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de verse kruiden met 1/2 el mayonaise per persoon en wittewijnazijn naar smaak. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg de kaasschnitzels op de borden. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en mayonaise naar smaak. Verdeel de uiensaus over de salade.