Kabeljauw in ponzu-botersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in ponzu-botersaus

Kabeljauw in ponzu-botersaus

met sweet-chilistamppot, paksoi en courgette

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Vis
Soja
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2124 kJ
Energie (kcal)508 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Aardappelstamper
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Was of schil de wortel en aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de groenten 12 - 15 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Stamp met een aardappelstamper de groenten met de zoet-pittige chilisaus, een scheutje kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en paksoi 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur, voeg de Koreaanse kruiden toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de vis 2 - 3 minuten op een kant. Draai de vis om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bewaar de koekenpan met het bakvet voor de ponzu-botersaus.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Leg de vis en de groenten erbovenop.
  • Voeg de ponzu toe aan de koekenpan van de vis en meng goed met het bakvet.
  • Besprenkel de vis met de ponzu-botersaus.