Kabeljauw met gekleurde groenten en krieltjes met peterselie-botersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met gekleurde groenten en krieltjes met peterselie-botersaus

Kabeljauw met gekleurde groenten en krieltjes met peterselie-botersaus

Dit lichte visgerecht smaakt nog lekkerder met een fris wit wijntje. Kun je deze maaltijd bij de ondergaande avondzon opeten op het terras of in de tuin? Dan is het helemaal genieten! Het peterselie-botersausje dat je zelf gaat maken is niet alleen heel erg makkelijk maar brengt de krieltjes ook lekker op smaak!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele paprika

½ tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2368 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in repen.

Verdeel de groenten over de bakplaat.
2

Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met de tijm, peper en zout. Bak de groenten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de krieltjes, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat met deksel staan.

Bak de kabeljauw.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal de kabeljauw uit de pan en houd warm bij de groenten in de oven.

Voeg de peterselie toe aan de boter in de pan.
5

Hak de peterselie fijn. Smelt de roomboter in de koekenpan op laag vuur en roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de kabeljauw, groenten en de krieltjes over de borden en schenk de peterselie-botersaus over de kabeljauw en krieltjes.