Dit lichte visgerecht smaakt nog lekkerder met een fris wit wijntje. Kun je deze maaltijd bij de ondergaande avondzon opeten op het terras of in de tuin? Dan is het helemaal genieten! Het peterselie-botersausje dat je zelf gaat maken is niet alleen heel erg makkelijk maar brengt de krieltjes ook lekker op smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
½ unit
Courgette
½ unit
Gele paprika
½ teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
2 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in repen.
Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met de tijm, peper en zout. Bak de groenten 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de krieltjes, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat met deksel staan.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal de kabeljauw uit de pan en houd warm bij de groenten in de oven.
Hak de peterselie fijn. Smelt de roomboter in de koekenpan op laag vuur en roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kabeljauw, groenten en de krieltjes over de borden en schenk de peterselie-botersaus over de kabeljauw en krieltjes.