Kabeljauw met Japans gekruide groenten, sperziebonen en sesamzaad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met Japans gekruide groenten, sperziebonen en sesamzaad

Kabeljauw met Japans gekruide groenten, sperziebonen en sesamzaad

Sommige onder ons houden echt van pittig eten. Maar één ding is zeker, iedereen krijgt energie van het eten van een rode peper. Al is het maar om met je hand voor je mond te wapperen of verkoeling te zoeken met je mond onder de kraan.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Sesamzaad
Selderij
Mosterd
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

75 gram

Zilvervliesrijst

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat Vis)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2402 kJ
Energie (kcal)574 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout1.9 g

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 160 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode peper en snijd zowel de paprika als de rode peper klein.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst (let op, je gebruikt minder dan er in het zakje zit) 12 - 15 minuten, afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Sperziebonen koken
3

Schenk ondertussen een bodempje water in een andere pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe en kook zachtjes, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens de paprika en rode peper 4 - 5 minuten in de wok of hapjespan in de helft van de zonnebloemolie. Voeg de currykruiden en rijst toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauw droog. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kabeljauw 3 minuten op elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de sperziebonen met het sesamzaad en de sojasaus. Verdeel over de borden met de currygroenten en serveer met de gebakken kabeljauw.