Sommige onder ons houden echt van pittig eten. Maar één ding is zeker, iedereen krijgt energie van het eten van een rode peper. Al is het maar om met je hand voor je mond te wapperen of verkoeling te zoeken met je mond onder de kraan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode paprika
¼ stuk(s)
Rode peper
75 gram
Zilvervliesrijst
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet met huid
(Bevat Vis)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 160 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode peper en snijd zowel de paprika als de rode peper klein.
Kook ondertussen de rijst (let op, je gebruikt minder dan er in het zakje zit) 12 - 15 minuten, afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Schenk ondertussen een bodempje water in een andere pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe en kook zachtjes, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens de paprika en rode peper 4 - 5 minuten in de wok of hapjespan in de helft van de zonnebloemolie. Voeg de currykruiden en rijst toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de kabeljauw droog. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kabeljauw 3 minuten op elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de sperziebonen met het sesamzaad en de sojasaus. Verdeel over de borden met de currygroenten en serveer met de gebakken kabeljauw.