Sommige onder ons houden echt van pittig eten. Maar één ding is zeker, iedereen krijgt energie van het eten van een rode peper. Al is het maar om met je hand voor je mond te wapperen of verkoeling te zoeken met je mond onder de kraan.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sperziebonen
½ unit
Rode paprika
¼ unit
Rode peper
75 g
Zilvervliesrijst
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Kabeljauwfilet met huid
(Contains Fish)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 160 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode peper en snijd zowel de paprika als de rode peper klein.
Kook ondertussen de rijst (let op, je gebruikt minder dan er in het zakje zit) 12 - 15 minuten, afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Schenk ondertussen een bodempje water in een andere pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe en kook zachtjes, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens de paprika en rode peper 4 - 5 minuten in de wok of hapjespan in de helft van de zonnebloemolie. Voeg de currykruiden en rijst toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de kabeljauw droog. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kabeljauw 3 minuten op elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de sperziebonen met het sesamzaad en de sojasaus. Verdeel over de borden met de currygroenten en serveer met de gebakken kabeljauw.