Kabeljauw met Japans gekruide groenten, sperziebonen en sesamzaad
Kabeljauw met Japans gekruide groenten, sperziebonen en sesamzaad

Kabeljauw met Japans gekruide groenten, sperziebonen en sesamzaad

Sommige onder ons houden echt van pittig eten. Maar één ding is zeker, iedereen krijgt energie van het eten van een rode peper. Al is het maar om met je hand voor je mond te wapperen of verkoeling te zoeken met je mond onder de kraan.

Allergens:
Sesame
Celery
Mustard
Fish
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

150 g

Sperziebonen

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Rode peper

75 g

Zilvervliesrijst

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Kabeljauwfilet met huid

(Contains Fish)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2402 kJ
Calories574 kcal
Fat19 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate67 g
Sugar4.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook 160 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode peper en snijd zowel de paprika als de rode peper klein.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst (let op, je gebruikt minder dan er in het zakje zit) 12 - 15 minuten, afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Sperziebonen koken
3

Schenk ondertussen een bodempje water in een andere pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe en kook zachtjes, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens de paprika en rode peper 4 - 5 minuten in de wok of hapjespan in de helft van de zonnebloemolie. Voeg de currykruiden en rijst toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauw droog. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kabeljauw 3 minuten op elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de sperziebonen met het sesamzaad en de sojasaus. Verdeel over de borden met de currygroenten en serveer met de gebakken kabeljauw.