Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten

Vandaag bereid je een nieuwe variant op de aardappelpuree die je gewend bent. Je voegt namelijk spinazie en basilicum toe en dat is verassend lekker!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)606 kcal
Energie (kJ)2536 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.8 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer
Aardappelstamper
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie in de laatste 2 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot verder gebruik. Pureer de knoflook, het basilicum en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 scheutje melk in een hoge kom met een staafmixer.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de tomaten op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en het basilicummengsel toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de puree op een bord. Serveer de kabeljauw en cherrytomaten ernaast.