Baking box | Kaiserschmarrn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Baking box | Kaiserschmarrn

2 servings | with homemade cranberry compote

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

60 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

200 ml

Water

tl

Zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3739 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten17.8 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten163.8 g
waarvan suikers119.6 g
Vezels5 g
Eiwitten17.7 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Steelpan
Kleine kom
Spatel
Handmixer
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  •  
2
  • Beat the eggs and a pinch of salt with a mixer until stiff peaks form.
  • Mix the egg yolks with 20 g sugar 4 - 5 minutes until airy and creamy.
  • Add the milk and flour little by little and combine well.
  • Carefully fold in the stiff egg whites with a spatula until no big egg white lumps remain.
3
  • Melt 1/2 tbsp butter in a frying pan with a thick bottom and a lid over medium heat.
  • Pour the whole batter into the pan, add the lid and cook 3 - 5 minutes or until golden brown. Sprinkle the raisins on top after 3 minutes.
  • Once the underside is golden brown cut the kaiserschmarrn in quarters, flip and cook for another 3 minutes or until golden brown.
  • Tear the the kaiserschmarrn into bite-sized pieces.
4
  • Voeg de gedroogde cranberries, 150 ml water en 2 el suiker toe aan een steelpan. Breng het geheel aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat de de compote 5 - 10 minuten zachtjes koken en laat vervolgens afkoelen zodat de compote indikt.