Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

met appel-koolsalade en topping van ontbijtspek en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1485 kcal
Energie (kJ)6213 kJ
Vetten91.9 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten109.3 g
waarvan suikers27.8 g
Vezels15.3 g
Eiwitten51.2 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Burger bakken
4

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Burger beleggen
5

Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger (zie Tip).

Tip: Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan al in stap 4 over de burgers en bak 3 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.