Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
50 gram
Gesneden rodekool
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Ui
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
20 gram
Cranberrychutney
50 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola en veldsla
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1.25 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.
Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom de overige olijfolie, witte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is (zie Tip). Haal de burger uit de pan en blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn.
Tip: Houd je van gesmolten kaas op je burger? Bestrooi de burgers dan met de kaas en bak, afgedekt, tot de kaas is gesmolten. Of voeg de kaas toe zoals beschreven in de volgende stap.
Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de olijfolie met truffelaroma. Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger.
Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en truffelmayonaise.