Kalfsburger met aardappel-wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met aardappel-wortelpuree

Kalfsburger met aardappel-wortelpuree

met romige spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

100 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3208 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten46.4 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten56.6 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Jus maken
2
  • Voeg de uienchutney toe aan dezelfde koekenpan, voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Laat 4 - 5 minuten zachtjes sudderen tot de jus ingedikt is. Roer af en toe door (zie Tip).

Tip: Zet het vuur de laatste 2 minuten van de kooktijd hoger om de jus wat meer in te laten koken als hij te waterachtig is.

Spinazie bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui 2 - 3 minuten.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken.
  • Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en wortels tot een puree.
  • Voeg eventueel het achtergehouden kookvocht toe.
  • Roer de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de wortelpuree met de romige spinazie ernaast.
  • Top af met de burger en de jus.