Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
75 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Gesneden ui
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
100 ml
Water
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de jus eroverheen.