Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rodekool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
100 gram
Gesneden rodekool
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
1 stuk(s)
Kalfsburger
20 gram
Franse roombrie
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
0.16 zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng de blokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder of met de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht en gebruik de helft van de mayonaise.
Meng in een kleine kom 1/4 van de gesneden rodekool met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Zet apart en schep af en toe om. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de overige rodekool 4 - 5 minuten.
Rasp ondertussen de appel met een grove rasp. Voeg de helft van de appel en 50 ml water per persoon toe aan de hapjespan met rodekool en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten stoven. Voeg de andere helft van de appel na het stoven toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode ui in ringen. Bak de kaiserbroodjes 6 - 8 minuten mee met de aardappelen in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 5 - 6 minuten. Maak ruimte in het midden van de koekenpan en bak vervolgens de kalfsburgers 2 - 3 minuten per kant.
Tip: Past niet alles in één pan? Verhit dan een tweede koekenpan en bak de burgers met een beetje roomboter op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen 2 plakjes brie per persoon. Leg de plakjes brie op de kalfsburger als deze bijna klaar is. Bak ongeveer 1 minuut mee totdat de brie gesmolten is. Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl vadouvan per persoon.
Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep de vadouvanmayonaise erbij. Snijd het kaiserbroodje open en beleg met de kalfsburger met brie, uienringen en zoetzure rodekool. Serveer met de gestoofde rodekool en appel.