Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
¼ head
Romaine
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
25 gram
Gesneden augurken
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
7.5 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Kalfsburger
15 gram
Geraspte cheddar
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan.
Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve maantjes. Snijd de komkommer in halve maantjes en hak de augurk fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Tip: Hoe eet jij je burger het liefst? Rare, medium of well-done? Bak de burger langer of korter voor jouw favoriete bakwijze!
Meng in een saladekom: de romaine sla, pruimtomaat, komkommer, rode ui en de helft van het mayonaise-sausje. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over kommen. Serveer met de krieltjes, kalfsburger met cheddar en de overige augurk. Besprenkel met de rest van het mayonaise-sausje.