Kalfsburger met frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Gluten
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

25 gram

Gesneden augurken

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Kalfsburger

15 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)784 kcal
Energie (kJ)3281 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan.

Snijden
2

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve maantjes. Snijd de komkommer in halve maantjes en hak de augurk fijn.

Saus maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.

Kalfsburger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

Tip: Hoe eet jij je burger het liefst? Rare, medium of well-done? Bak de burger langer of korter voor jouw favoriete bakwijze!

Mengen
5

Meng in een saladekom: de romaine sla, pruimtomaat, komkommer, rode ui en de helft van het mayonaise-sausje. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over kommen. Serveer met de krieltjes, kalfsburger met cheddar en de overige augurk. Besprenkel met de rest van het mayonaise-sausje.