Kalfsburger met frisse salade
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergens:
Mustard
Egg
Gluten
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

¼ head

Romaine lettuce

1 piece

Tomato

¼ piece

Red onion

25 g

Chopped ​​pickles

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

7.5 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

1 piece

Veal burger

15 g

Grated cheddar

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories784 kcal
Energy (kJ)3281 kJ
Fat51 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate47 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan.

Snijden
2

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve maantjes. Snijd de komkommer in halve maantjes en hak de augurk fijn.

Saus maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.

Kalfsburger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

Tip: Hoe eet jij je burger het liefst? Rare, medium of well-done? Bak de burger langer of korter voor jouw favoriete bakwijze!

Mengen
5

Meng in een saladekom: de romaine sla, pruimtomaat, komkommer, rode ui en de helft van het mayonaise-sausje. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over kommen. Serveer met de krieltjes, kalfsburger met cheddar en de overige augurk. Besprenkel met de rest van het mayonaise-sausje.