Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
¼ head
Romaine lettuce
1 piece
Tomato
¼ piece
Red onion
25 g
Chopped pickles
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
7.5 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
1 piece
Veal burger
15 g
Grated cheddar
½ piece
[Persian] cucumber
½ teaspoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan.
Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve maantjes. Snijd de komkommer in halve maantjes en hak de augurk fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Tip: Hoe eet jij je burger het liefst? Rare, medium of well-done? Bak de burger langer of korter voor jouw favoriete bakwijze!
Meng in een saladekom: de romaine sla, pruimtomaat, komkommer, rode ui en de helft van het mayonaise-sausje. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over kommen. Serveer met de krieltjes, kalfsburger met cheddar en de overige augurk. Besprenkel met de rest van het mayonaise-sausje.