Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
¼ head
Botersla
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Gesneden augurken
10 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Water
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen de bladeren van de sla grof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de augurk fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Voeg de helft van de ui toe aan de pan en bak deze met de burger mee. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Meng in een saladekom de sla, de tomaat, de overige ui en de helft van de mayonaisesaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade, de krieltjes en de kalfsburger met cheddar over de borden. Serveer met de overige augurk en de overige mayonaisesaus.