Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
¼ head
Butter lettuce
1.5 piece
Tomato
½ piece
Onion
25 g
Chopped pickles
10 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
1 piece
Veal burger
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
15 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
½ teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
Water
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen de bladeren van de sla grof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de augurk fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Voeg de helft van de ui toe aan de pan en bak deze met de burger mee. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Meng in een saladekom de sla, de tomaat, de overige ui en de helft van de mayonaisesaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade, de krieltjes en de kalfsburger met cheddar over de borden. Serveer met de overige augurk en de overige mayonaisesaus.