Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Gebroken sperziebonen
75 gram
Wortelschijfjes
250 gram
Aardappelen
25 gram
Gesneden ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
2 tl
Mosterd
½ el
Rodewijnazijn
2 el
Water voor saus
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Kook in de andere pan de sperziebonen en wortelplakjes in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.