Meatier-burger met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier-burger met mosterdroomsaus

Meatier-burger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

30 ml

Water voor saus

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd25.6 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels18.8 g
Eiwitten31.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook in de andere pan de sperziebonen en wortelplakjes in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger, de helft van de ui en de helft van de knoflook 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren de overige ui, de overige knoflook en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.