Kalfsstoof met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard in de slowcooker voor een extra mals resultaat.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

150 gram

Kalfsstoof

1 stuk(s)

Laurierblad

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Biologische ontbijtkoek

250 gram

Aardappelen

25 gram

Spekreepjes

125 gram

Kastanjechampignons

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

30 gram

Salademix met zonnebloemscheuten

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

3 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)965 kcal
Energie (kJ)4039 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.7 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.

Stoof opzetten
2

Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.

Aardappel koken
3

Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekblokjes en bak nog 5 - 6 minuten.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie met peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

Serveren
6

Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.