De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard in de slowcooker voor een extra mals resultaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
100 g
Italian vegetable mix
150 g
Veal stew
1 piece
Bay leaf
1 sprig
Fresh rosemary
½ piece
Organic spice cake
250 g
Potatoes
25 g
Bacon lardons
125 g
Chestnut mushrooms
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
5 g
Fresh curly parsley & chives
30 g
Salad mix with sunflower shoots
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
75 milliliters
Low sodium beef stock
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
3 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.
Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekblokjes en bak nog 5 - 6 minuten.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie met peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.
Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.