Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Laurierblad
1 takje(s)
Verse rozemarijn
250 gram
Aardappelen
25 gram
Spekreepjes
125 gram
Kastanjechampignons
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.15 tl
Gemalen kaneel
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
3 tl
Mosterd
75 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Bloem
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekreepjes en bak nog 5 - 6 minuten.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.
Serveer de stoof in de pan en garneer met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.