Kalfsstoof met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en salade

Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

1 takje(s)

Verse rozemarijn

250 gram

Aardappelen

25 gram

Spekreepjes

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.15 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

3 tl

Mosterd

75 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Bloem

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)922 kcal
Energie (kJ)3856 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.5 g
Eiwitten47 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.

Stoof opzetten
2

Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.

Aardappel koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekreepjes en bak nog 5 - 6 minuten.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

Serveren
6

Serveer de stoof in de pan en garneer met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.