Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
100 g
Italian vegetable mix
(May be present Celery)
1 piece
Bay leaf
1 sprig
Fresh rosemary
250 g
Potatoes
25 g
Bacon lardons
125 g
Chestnut mushrooms
5 g
Fresh curly parsley & chives
30 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
0.15 teaspoon
Ground cinnamon
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
3 teaspoon
Mustard
75 milliliters
Low sodium beef stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Flour
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekreepjes en bak nog 5 - 6 minuten.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.
Serveer de stoof in de pan en garneer met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.