Kalfsstoof met aardappelpuree
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en salade

Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

100 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

1 piece

Bay leaf

1 sprig

Fresh rosemary

250 g

Potatoes

25 g

Bacon lardons

125 g

Chestnut mushrooms

5 g

Fresh curly parsley & chives

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

0.15 teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

3 teaspoon

Mustard

75 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Flour

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories922 kcal
Energy (kJ)3856 kJ
Fat48 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate71 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein47 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.

Stoof opzetten
2

Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.

Aardappel koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekreepjes en bak nog 5 - 6 minuten.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

Serveren
6

Serveer de stoof in de pan en garneer met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.