USP: Kalfsstoofvlees met spekjes en tomatenpuree, lekker warm/winters. Met paprika-aardappeltjes (als patatas bravas) alleen dan met gewone mayonaise.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
250 gram
Aardappelen
25 gram
Spekreepjes
0.99 tl
Paprikapoeder
1
Tomatenpuree
50 gram
Doperwten
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse bladpeterselie en tijm
150 gram
Kalfsstoof
40 gram
Salademix met bieslook
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Witte balsamicoazijn
150 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Olijfolie
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 cm.
Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de spekblokjes toe. Bak 4 - 6 minuten.
Verhit ondertussen een andere hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg het paprikapoeder toe (zonder olie) en verhit 1 minuut. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon en de aardappelblokjes toe en bak, afgedekt, 25 - 35 minuten (zie TIP). Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Aardappelen met paprikapoeder branden wat sneller aan dan gewone aardappelen. Gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag en verlaag eventueel het vuur.
Voeg ondertussen de overige olijfolie, de wortel, de knoflook en de ui toe aan de hapjespan met spekjes en bak 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de bouillon, doperwten, takjes tijm en de kalfsstoof toe en stoof, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg meer vocht toe wanneer de stoof te droog wordt. Haal na 10 minuten het deksel van de pan en kook nog 5 minuten, tot de stoof wat dikker is geworden. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom de salademix met de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de takjes tijm uit de stoof. Schep de stoof op de borden en garneer met krulpeterselie. Schep de paprika-aardappelblokjes ernaast. Serveer met de mayonaise en salade.