Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

USP: Kalfsstoofvlees met spekjes en tomatenpuree, lekker warm/winters. Met paprika-aardappeltjes (als patatas bravas) alleen dan met gewone mayonaise.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

250 g

Potatoes

25 g

Bacon lardons

0.99 teaspoon

Ground paprika

1

Tomato paste

50 g

Fresh peas

(May be present Celery)

5 g

Fresh flat leaf parsley & thyme

150 g

Veal stew

40 g

Salad mix with chives

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White balsamic vinegar

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories690 kcal
Energy (kJ)2886 kJ
Fat40.2 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate67.2 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein10.4 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

Spekblokjes bakken
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de spekblokjes toe. Bak 4 - 6 minuten. 

Paprika-aardappelblokjes bakken
3

Verhit ondertussen een andere hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg het paprikapoeder toe (zonder olie) en verhit 1 minuut. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon en de aardappelblokjes toe en bak, afgedekt, 25 - 35 minuten (zie TIP). Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Aardappelen met paprikapoeder branden wat sneller aan dan gewone aardappelen. Gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag en verlaag eventueel het vuur.

Stoof maken
4

Voeg ondertussen de overige olijfolie, de wortel, de knoflook en de ui toe aan de hapjespan met spekjes en bak 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.

Stoven
5

Voeg de bouillon, doperwten, takjes tijm en de kalfsstoof toe en stoof, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg meer vocht toe wanneer de stoof te droog wordt. Haal na 10 minuten het deksel van de pan en kook nog 5 minuten, tot de stoof wat dikker is geworden. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom de salademix met de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de takjes tijm uit de stoof. Schep de stoof op de borden en garneer met krulpeterselie. Schep de paprika-aardappelblokjes ernaast. Serveer met de mayonaise en salade.