USP: Kalfsstoofvlees met spekjes en tomatenpuree, lekker warm/winters. Met paprika-aardappeltjes (als patatas bravas) alleen dan met gewone mayonaise.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
250 g
Potatoes
25 g
Bacon lardons
0.99 teaspoon
Ground paprika
1
Tomato paste
50 g
Fresh peas
(May be present Celery)
5 g
Fresh flat leaf parsley & thyme
150 g
Veal stew
40 g
Salad mix with chives
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White balsamic vinegar
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
1.5 tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 cm.
Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de spekblokjes toe. Bak 4 - 6 minuten.
Verhit ondertussen een andere hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg het paprikapoeder toe (zonder olie) en verhit 1 minuut. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon en de aardappelblokjes toe en bak, afgedekt, 25 - 35 minuten (zie TIP). Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Aardappelen met paprikapoeder branden wat sneller aan dan gewone aardappelen. Gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag en verlaag eventueel het vuur.
Voeg ondertussen de overige olijfolie, de wortel, de knoflook en de ui toe aan de hapjespan met spekjes en bak 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de bouillon, doperwten, takjes tijm en de kalfsstoof toe en stoof, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg meer vocht toe wanneer de stoof te droog wordt. Haal na 10 minuten het deksel van de pan en kook nog 5 minuten, tot de stoof wat dikker is geworden. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom de salademix met de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de takjes tijm uit de stoof. Schep de stoof op de borden en garneer met krulpeterselie. Schep de paprika-aardappelblokjes ernaast. Serveer met de mayonaise en salade.