Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden
200 gram
Aardappelen
15 gram
Harissa
100 gram
Bloemkoolroosjes
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Meng de kalkoenblokjes in een kom met de harissa, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg toe aan de bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.
Schenk een bodempje water in een koekenpan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak, onafgedekt, 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper.
Tip: Geen mayonaise in huis? Je kunt de mayonaise in de dressing eventueel ook vervangen door yoghurt.
Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.