Kalkoenfilet is een mager en mals stuk vlees met een milde smaak. Het is perfect om te braden of grillen en een fantastische eiwitrijke, vetarme keuze voor elke maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kalkoenfilet
200 gram
Aardappelen
75 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier. Meng in een kom de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.
Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.
Verhit overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kalkoenfilet met basilicumsaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.